Veliki bački kanal - Istorija

Zagađenje Velikog bačkog kanala, koji se uliva u reku Tisu i na kraju u reku Dunav, se smatra jednim od glavnih problema u Srbiji.
Opština Vrbas aktivno ulaže u svoj kanalizacioni sistem da ublaži negativne efekte zagađenja Velikog bačkog kanala. Zagađenje je značajno zbog izlivanja netretiranih industrijskih i komunalnih otpadnih voda. Krajnji cilj projekta CPPOV Veliki bački kanal je zaštita i unapređenje kvaliteta vode Velikog bačkog kanala i unapređenje sanitarnih i zdravstvenih uslova u opštinama Vrbas i Kula.

Izgradnjom CPPOV-a na teritoriji opštine Vrbas stvoriće se mogućnost za prečišćavanje svih gradskih i industrijskih voda pre ispuštanja u Veliki bački kanal. Kanalizacioni sistem se proširuje da bi se 64.000 od ukupno 120.000 stanovnika opština Vrbas i Kula povezalo na CPPOV. Planira se da izgradnja CPPOV-a, koja je započeta u 2012. godini, bude završena 2014/2015. godine.

Osim gradske otpadne vode, i industrijske vode iz najvećih fabrika u opštinama Vrbas, Kula i Crvenka biće dopremane i prečišćavane kroz CPPOV.
 

FOTOGRAFIJE!

ax pozicija "Broj 5"

This is a sample module in position “broj 5”. All modules in this position will be arranged in vertical column. The whole position will be collapsed, if there are no modules published.

ax pozicija "broj 6"

This is a sample module in position “user6”. All modules in this position will be arranged in horizontal row. The whole position will be collapsed, if there are no modules published.

ax pozicija "Broj 7"

This is a sample module in position “broj 7”. All modules in this position will be arranged in horizontal row. The whole position will be collapsed, if there are no modules published.